Actuele thema's

Op deze pagina vind je artikelen over actuele thema's.

Verhoog je trillingsfrequentie!

Alles in het universum bestaat uit energie! Je lichaam, je gedachten en emoties. Het is allemaal energie die op een bepaalde frequentie trilt. Dat geldt ook voor dieren, planten, voeding en voorwerpen.

In deze blog leg ik uit hoe je je eigen energie kunt verhogen. Na een korte uitleg, vind je onderaan een aantal handige tips!

Alles energie?

Het is misschien wat moeilijk te bevatten, dus even een korte uitleg! Alle materie is opgebouwd uit atomen. Een atoom is het allerkleinste deeltje van iets dat nog steeds de eigenschappen van een element bevat. Kwantumfysica heeft aangetoond dat atomen bestaan uit deeltjes (0,000…..1%) en golven ( 99,999….%). Deze golven zijn in beweging! En alles wat in beweging is, is energie! Jij en alles om jou heen is dus gevuld met energie. En misschien nog belangrijker: Gelijke trilling trekt gelijke trilling aan. Een trilling plant zich voort en laat andere objecten resoneren op de trilling die het uitzendt. Dus… wat je uitzend krijg je terug!


De energie van emoties!

Een wetenschapper die zich in deze materie heeft verdiept is dr. David R. Hawkins. Hij heeft meer dan veertig jaar onderzoek gedaan naar de effecten van emoties op het lichaam. De emoties heeft hij in kaart gebracht op 18 verschillende niveaus, waarbij iedere emotie zijn eigen frequentie heeft. Die frequenties gaan van laag naar hoog. Alle emoties onder de 100 Hz worden gezien als laag trillende emoties, emoties vanaf 200 Hz zijn krachtige emoties. Zie onderstaand overzicht:


Waarom vertel ik je dit? Je bent je ervan bewust dat alles energie is, dat energie zich voort zet en gelijksoortige energie aantrekt! Dat elke emotie zijn eigen frequentie heeft! Maar je kunt je energie, jouw trillingsfrequenties, ook managen of verhogen! De schaal van dr. Hawkins kun je toepassen op je eigen leven!

Hoe hoger jouw frequentie, hoe fijner jij je voelt en hoe meer fijne dingen je naar je toe haalt!

Moed!

Zoals je in de tabel van Hawkins kunt zien ligt het omslagpunt van de emoties van negatief naar positief op moed. Moed is wat je nodig hebt om uit je comfortzone te komen en patronen te veranderen. Courage is het Franse en Engelse woord voor Moed. Hierin zit het woord ‘Cour’ dat hart betekent. Je hebt moed nodig om je patronen onder ogen te zien en de regie te(rug) nemen. Bewust kiezen voor een andere frequentie!

Een aantal tips!

1. Kies je woorden wijs

Hoe jij tegen jezelf en anderen praat, heeft invloed op jouw frequentie. Elke uitspraak is een uiting van energie. Waarheden, complimenten etc. hebben allemaal een hoge frequentie. Leugens, roddels, twijfels of uitlachen laten je frequentie dalen. Wees dus niet die te hard voor een ander én niet voor jezelf.

Tip: zoek op YouTube eens naar een filmpje van Masaru Emoto!

2. Omring jezelf met mensen die jou goed doen

Ga om met mensen die jou een goed gevoel geven, waarbij je je prettig voelt en jezelf kunt zijn. Laat de mensen die jou met een zwaar gevoel opzadelen of die jou naar beneden halen, waar je moe van wordt lekker voor wat het is!

3. Luister naar (528) Hz muziek

Volgens Dr. Leonard Horowitz hebben geluidsvibraties (ook frequenties!) een helende werking. De liefdesvibratie (528 Hz) wordt ook wel de meest heilzame genoemd. Muziek met deze frequenties stimuleert de aanmaak van endorfinen en geeft je een gelukkig gevoel.

Tip: Wanneer je op Spotify Hz intypt, krijg je muziek van verschillende frequenties met verschillende effecten op je systeem.

4. Hartcoherentie

Een techniek die goed helpt bij het verhogen van je frequentie is hartcoherentie. Het is een oefening die balans brengt tussen je hart en je hoofd.

De oefening in 3 stappen:

  • Hartfocus: Je legt je hand op je hartgebied.
  • Adem: Adem met aandacht iets dieper en langzamer in en uit. Je haalt rustig en dieper adem. Over iedere ademhaling doe je ongeveer 8 tot 10 tellen. Doe dit tot je ademhaling rustig wordt, als vanzelf in een ritme komt.
  • Hartgevoel: Blijf in dit ritme ademen en stel je voor dat je adem door het gebied van je hart gaat hart. Denk terug aan een moment dat je je erg prettig voelde en probeer dat moment opnieuw te beleven. Sta stil bij dit positieve gevoel, geef jezelf toestemming het te voelen.
  • Doe deze oefening enkele minuten

Wist je dat: Via een zenuwverbinding (de nervus vagus) is ons hart met ons hoofd verbonden. Hierdoor heeft ons hart boodschappen door aan onze hersenen en andersom.


5. Neuro Emotionele Integratie (NEI)

NEI is een methode die zich richt op de oorzaak en motivatie van gedrag en het loslaten van blokkades en belemmerende overtuigingen. Zo ben je in staat de relatie te zien tussen hoe je jezelf voelt en het gedrag dat je laat zien. Het helpt je dus om o.a. gevoelens en emoties die jou niet helpen, los te laten!

Meer weten: kijk op de website onder de methoden!