Actuele thema's

Op deze pagina vind je artikelen over actuele thema's.

Verhoog je trillingsfrequentie!

Alles in het universum bestaat uit energie! Je lichaam, je gedachten en emoties. Het is allemaal energie die op een bepaalde frequentie trilt. Dat geldt ook voor dieren, planten, voeding en voorwerpen.

In deze blog leg ik uit hoe je je eigen energie kunt verhogen. Na een korte uitleg, vind je onderaan een aantal handige tips!

Lees meer

Positief blijven in roerige tijden!

Het is een rare tijd, waarin we continue worden geconfronteerd met angst. Je kunt geen radio of televisie aanzetten of het gaat over Corona.

Van steeds meer mensen om mij heen hoor ik dat de rek er uit is. Mensen zijn sneller moe en geïrriteerd. Familie, vrienden en collega’s worden gemist. Ikzelf heb soms het gevoel alsof er een grauwe deken van negativiteit over ons heen hangt. De focus lijkt naar het negatieve te verschuiven.

Ik wil je dan ook handvaten geven om een negatieve ervaring om te zetten naar iets positiefs. Daarna zal ik je uitleggen waarom dat nu juist zo belangrijk is en welke invloed van ons brein hierop heeft.

Lees meer

Een emotie duurt maar 90 seconden, toch?!?

Een emotie duurt maar 90 seconden. Dit heeft te maken met een eiwit dat wordt afgegeven in je lichaam die maakt dat je een emotie ervaart. 90 seconden zit er tussen het ontstaan en het verdwijnen van de emotie uit je lichaam. Maar hoe komt het dan dat we er vaak zoveel langer last van hebben?

Als we emoties langer dan 90 seconden bij ons dragen, dan heeft dat vaak te maken met ervaringen die we onbewust nog niet verwerkt hebben.

Lees meer

Hou dat geluksgevoel vast, ook na de vakantie!

Voor de meesten van ons is de vakantie inmiddels voorbij. En hoewel de vakantie misschien anders was dan andere jaren, voel je je tijdens de vakantie meestal toch meer relaxt en ontspannen. Je brengt meer tijd buiten door, je hebt meer aandacht voor elkaar. Je geniet van het mooie weer. Kortom: je voelt je gelukkiger!

En misschien herken je die gedachte wel, als je weer aan het werk gaat: “Ik ga het dit keer echt anders doen!” Je neemt je voor om het geluksgevoel dat je tijdens de vakantie voelde, vast te houden. Maar meestal als de eerste weken na de vakantie voorbij zijn, is het gedaan met deze goede voornemens.

Maar wat is geluk eigenlijk? Voor iedereen is geluk iets anders. Wat bij iedereen gelijk is, is dat een geluksgevoel ontstaat wanneer er een juiste hoeveelheid signaalstoffen en hormonen in jouw lijf aanwezig zijn. Serotonine is hier één van. Serotonine zorgt namelijk voor blije gevoelens, motivatie, wilskracht, innerlijke rust en tevredenheid! En het mooie is dat je er vrij makkelijk voor kunt zorgen dat je serotoninespiegel kan laten stijgen!

In dit bericht zal ik je een aantal tips geven om je geluksgevoel gedurende het hele jaar op peil te houden! Allereerst gedachten.

Lees meer